CCS-project Barendrecht.

Het idiote idee van Shell om in Barendrecht hun afvalgas CO2 onder twee woonwijken op te slaan is gecanceld.

Februari 2014: Er dreigt een debacle voor het Rotterdamse CCS-project. Het is de vraag of de centrale waar het broeikasgas CO2 zou worden afgevangen en zou worden opgeslagen in een gasveld op de Noordzee ooit zó zal produceren.
Rotterdam stelde zich als doel om in 2025 de uitstoot van broeikasgas te hebben gehalveerd. En dit CCS-project zou het grootste aandeel moeten hebben in die beoogde reductie.

Afvang, Transport en ondergrondse opslag van CO2 staat wereldwijd nog in de kinderschoenen. De Europese Commissie is voorstander van dit experiment. Maar alle andere Europese proefprojecten zijn in de laatste jaren mislukt of niet doorgegaan. Europa steunt met € 180 miljoen, Nederland met € 150 miljoen, maar er is nog een financieringsgat van meer dan € 160 miljoen.

Geen Goed Idee<a href="https://co2opslag.files.wordpress.com/2011/09/noordelingen-in-actie.png"></a>

20 april 2016; Vandaag was de officiële opening van een bij Rotterdam nieuwgebouwde KOLENCENTRALE. Op de Maasvlakte werkt ook Eon aan een nieuwe kolencentrale, deze zal later dit jaar van start gaan. Van beide centrales wordt het CO2 in het rookgas NIET gescheiden maar wel de atmosfeer ingeblazen. Er is nog steeds geen oplossing bedacht voor CCS. De enige manier om te zorgen voor broeikasgas-reductie is om dat niet te produceren, dus om af te stappen van het gebruik van fossiele brandstoffen en om over te gaan op bij voorkeur ZONNE-ENERGIE. En daarbij is het van essentieel belang, dat er een OPSLAG-mogelijkheid komt van de opgewekte ENERGIE

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s